Inspiratie

Hallo mensen,

Daar ben ik weer met een blogje. Ik ga het deze keer hebben over inspiratie. Niet in de laatste plaats om het mooie woord en dat ik meteen moet denken aan Mathilde Santings ‘Inspiratie: adem van de geest’. (Luister Inspiratie via YouTube)

Waar ik geïnspireerd door raak? Door muziek, door andere mensen, door hun manier van leven, kracht en positiviteit. Ik kan ook al van stilte inspiratie krijgen. Dan dansen ineens de woorden van gedichten voor mijn ogen. Of ik lig onder de douche. Ik denk doordat het warme water me ontspant, iets wat bij een spast niet vaak gebeurt.

Anne Frank
Eén van mijn grootste inspiratiebronnen heeft mij doen beseffen dat ik daadwerkelijk ‘anders’ ben en mag zijn. Haar naam kent iedereen: Anne Frank. Toen ik als kind naar een tentoonstelling van haar ging in een klooster werd mijn aandacht naar haar foto toegetrokken. Op hetzelfde moment staarde een meisje met grote ogen naar mij, zoals zo vaak mensen naar mij staren. Ik keek naar het meisje en naar Anne op de foto en ik besefte toen pas echt: Ik ben ‘anders’.

Anne was opgesloten net als ik
Ik wist het natuurlijk wel, maar echt doordringen deed het daarvoor nooit. Vanaf toen voelde ik me met haar verbonden. Door alle boeken die ik over haar las, besefte ik dat we ook veel gemeen hebben. Natuurlijk was haar situatie een miljoen keer erger dan de mijne.
Maar Anne was heel druk, net als ik. We hebben allebei een zus waar we tegen opkijken. En het belangrijkste: Anne was net als ik een soort van opgesloten, maar door haar geest vocht ze zich altijd weer vrij, net als ik. Schrijven maakte Anne vrij, dat heb ik gelukkig ook. Ik zit in een situatie waar ik niet uit kan, hoe graag ik soms ook wil.
Als ik daar weer even erge last van heb denk ik vaak aan Anne.

En we hebben ook dezelfde gedachtegang en instelling. Zorg ervoor dat je, wie je ook bent, gelukkig bent en blijft. Maak elkaar niet kapot of je omgeving, daar zijn we hier toch voor? Inspireer elkaar op een positieve manier! Help als je kan een ander. De wereld is net zo makkelijk te vernielen als mooier te maken. Dat kan echt ieder mens op deze wereld!

Morgen naar de theatervoorstelling ‘Anne’ in Amsterdam. Hopelijk nog meer inspiratie opdoen!

xx

Geplaatst in Mijn leven.

6 reacties

  1. Lieve Roos,

    wat heb je dat ontzettend mooi geschreven, ik kan me gelijk inleven in je verhaal en me als het ware voorstellen wat je op dat moment gevoeld moet hebben. Dat is voor mij een kenmerk van een goede schrijfster.

Reacties zijn gesloten.