De vrijheid voorbij

Hoi allemaal,

Vrijheid een betekenisvol woord voor mij. Ik vind het leuk om te schijven hierover. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om te vertellen hoe ik vrijheid ervaar. Daarom deze blog.

Ik kan niet zeggen dat ik lichamelijke vrijheid ervaar. Ik kan niet alles doen wat ik zou willen, gaan of staan waar ik wil, omdat mijn lijf niets doet van wat ik wil. Ik zit gevangen in mijn lijf en toch ben ik vrij…

Gelukkig heb ik een geest die mij vrij kan laten zijn. Ik ruik, ik proef, ik lach. Ik geniet heel intens. Als de zon me verwarmt ben ik heel erg blij en vrij. Zelfs van stilte kan ik heel erg genieten. Als ik in bed lig en de stilte is er. Genieten is dus vrijheid toelaten.
Ik probeer elke dag de vrijheid toe te laten en word me er elke dag weer bewust van. Niet alleen op 5 mei.

Mijn gedachten kunnen vertalen in -hopelijk- inspirerende blogs is echt de grootste vrijheid die ik in dit bestaan heb. Niet in de laatste plaats omdat ik er niemand voor nodig heb Net als lezen, dansen en theatermaken waarin ik me kan verliezen en even vrij kan zijn. Muziek is een goede verbinding als ik even niet bij mijn gevoel van vrijheid kan omdat het minder tastbaar voor mij kan voelen.

Als ik droom is het vaak zo echt dat ik mijn droom vrijwel altijd kan sturen. Dat is heel leuk en fijn. Dan ben ik vrij om te gaan waar ik wil. Als ik me maar bewust ben van wat ik mag ervaren aan vrijheid en niet te moeilijk denk ben ik vaak zelfs de vrijheid voorbij.

Wees vrij in je geest ook al ben je lichamelijk zwak. Je bent geestelijk tot alles in staat als je de ruimte maar creƫert. Denk aan Nelson Mandela of Anne Frank.

xx Roos

Geplaatst in Mijn leven.

2 reacties

  1. Wat een ontzettend mooi geschreven blog Roos! Ik ben onder de indruk hoe jij met woorden weet over te brengen wat je voelt en denkt. Vrijheid is denk ik 1 van de belangrijkste dingen die een mens nodig heeft om te kunnen leven. Vrijheid zit misschien wel in de kleine dingen en momenten die we ervaren en waar we ons af en toe bewust van zijn.

Reacties zijn gesloten.