Positief denken

Hallo allemaal!

Nu ik bezig ben met de positiviteit om me heen en in me mezelf voel ik de behoefte om daar een blog over te schrijven. Natuurlijk is positief denken niet altijd makkelijk en het zal het zeker ook niet worden. Maar je hebt altijd de keuze hoe je bijvoorbeeld met een tegenslag omgaat.

De ‘het komt wel goed Roos’ theorie werkt echt voor mij. Ook helpen brieven die ik aan mezelf schrijf heel erg goed als het even niet lukt of niet gaat. Die brieven werken om goed inzicht te krijgen en het werkt tevens reflecterend.

Sinds kort heb ik ook een zelfbedacht positief lijstje om stil te staan bij de mooie dingen in mijn leven. Ik heb daardoor mezelf geleerd om bewuster te leven en in het nu te zijn. Ik voel me oprecht blijer en minder stressvol.

De kleine dingen die je aan positiviteit ervaart per dag als je erbij stilstaat worden steeds groter omdat je de dingen meer oppikt en het dus groter maakt. Hoe je denkt heeft namelijk invloed op werkelijk alles. Wat ik ook merk is het mooie effect ervan.

Morgen voor het eerst yoga. Ik hoop er nog meer ontspannen van te worden en dat het me ook gaat helpen om dichtbij mezelf te blijven.

Ik hoop iedereen die dit leest te mogen inspireren met de dingen waar ik op dit gebied mee bezig ben.

Liefs Roos

Geplaatst in Mijn leven.

Eén reactie

  1. He Roos,

    wat fijn dat je dit ontdekt hebt. Het helpt inderdaad goed om af en toe stil te staan bij de mooie dingen in je leven, of die je op een dag mee hebt gemaakt. Vandaag ben ik blij met de zon die schijnt, mijn tuin vol planten, en dat ik eindelijk een felgekleurde zomerbroek aan kon doen.

Reacties zijn gesloten.