Spiegelbeeld

Hoi allemaal,

Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld om elke dag even in de spiegel te kijken. Voor mij niet, ik doe dat liever niet. In mijn puberteit worstelde ik regelmatig met depressies omdat ik mezelf heel lelijk en raar vond en mijn rolstoel wel in de wilgen wilde hangen. Ik stond het liefst nooit voor een spiegel en als ik dat wel deed was het vaak huilend.

De spiegel en ik zijn nog steeds geen vrienden, al kijk ik nu wel vaker bewust in de spiegel. Het beeld is nog steeds erg confronterend en voor mij echt niet fijn. Sowieso is acceptatie van je lijf nogal lastig als je gehandicapt bent. Tenminste zo ervaar ik het. Helemaal geaccepteerd heb ik mijn handicap nog niet, maar het went wel steeds meer. Je vindt een manier die bij je past om er mee om te gaan. En ik ben ervan overtuigd dat ik en de spiegel ooit een normale relatie gaan hebben. Dat ik mezelf ga accepteren met alles erop en eraan.

Het is moeilijk te geloven dat er mensen zijn die mij gewoon zien als Roos, die toevallig ook gehandicapt is en in een rolstoel zit. Toch ken ik mensen die heel nuchter daarmee omgaan. Die zien m’n rolstoel niet eens. Op die mensen kan ik bouwen zonder dat ik iets hoef te doen… Ik ben niet perfect, maar dat is niemand. Ik weet dat en nu moet het nog doordringen. Dat lukt me wel, vroeg of laat.

Wat fijn is: ik hoef het nu niet meer alleen te doen. Ik droomde vannacht dat oma naast me zat en mijn hand vasthield. “Wil je voor me zorgen en af en toe even meekijken oma?” vroeg ik. “Ja lieverd” zei ze. (Kan ze het toch niet laten ;-))

XXX

Geplaatst in Mijn leven.

8 reacties

 1. Hoi Roos,

  Je denkt misschien wie is dit……ik ben een vriend van je oom Gert en ken daardoor je moeder (en ik heb zelfs een poosje met haar samengewerkt toen we gezamenlijk werkte bij mijn zus en zwager) en in ken natuurlijk je oma……ken??…ja ken…..je oma was ( of is) namelijk nogal spiritueel en ben ik dus niet verbaasd dat ze in je droom voorkomt………zij zal zeker over jouw schouder meekijken….

  Liefs,

  Jaap

 2. Ik ben trots op je, jij kan je beter uiten dan veel anderen; je laat je hart spreken. Ga door en produceer zo en laat anderen verbaast zijn van jouw inzichten!

 3. Iedereen heel erg bedankt voor de mooie en (erg) lieve reacties. Doet me erg goed, publiceren was eng. Maar ben erg blij dat ik het gedaan heb. Dikke kus aan iedereen! xxx

 4. Heel mooi Roos. Ik hoop dat jij ook van jou spiegelbeeld gaat houden. Ben je waard. Oma kijkt mee. Hield er ook van om in de spiegel te kijken. Innerlijk is belangrijker dan uiterlijk. Kijk in de spiegel naar jezelf als liefhebbend mens. Dat is wat je bent lieve Roos.

 5. Mag ik zeggen dat ik je bewonder? Je bent prachtig. Ondanks dat je bent wie je bent, schrijf je toch. Je laat je niet door je handicap belemmeren. Je kent mij verder niet, maar laten we zeggen dat ik via Immy op je site ben gekomen… 🙂

 6. Mooie droom schat, hoop dat je daar veel kracht uit kunt blijven halen. Je bent voor mij gewoon een lekker ding zoals je bent! X

 7. Gelukkig heb je jouw rolstoel niet aan de wilgen gehangen. Nu ben je mobiel en zie je tenminste nog iets van de wereld.

Reacties zijn gesloten.