Vrij zijn

Vrij zijn is het niet het uitblijven van oorlogen en pijn.
Maar we kunnen op een andere manier vrij zijn.

Door te weten, door te voelen wat er binnen in ons leeft. Gewoon stil en eindeloos. Altijd is er die stroom die ons leidt en begeleid en ons uiteindelijk weer bevrijd van alles. De stroom die het leven is. Altijd en overal. Kijk gewoon en werkelijke vrijheid is daar. In jou, in mij in ons en elkaar. Vrijheid dat ben jij.

Liefde vs ego

Liefde opent deuren, maar houdt ze nooit gesloten.
Liefde accepteert, maar oordeelt of veroordeelt nooit.
Liefde geeft hoop, maar verlangt of verwacht nooit iets terug.

Liefde is nooit te verwaarlozen, kapot te maken of echt te kwetsen.

Want dat is het ego. Ego is een ik personage die denkt dat hij/zij moet strijden ruzie maken of schuld heeft aan.

Maar jij die liefde bent, jouw ware zelf zal altijd geduldig wachten diep van binnen tot jij alle illusie van die emoties opgetrokken hebt en je weer kunt naar alles wat liefde is, was en altijd zal zijn.

Liefde transformeert, stimuleert en respecteert. Liefde kan alles maar hoeft niets.

Woorden

Soms heb ik van die dagen dat mijn hoofd lijkt te vertragen.
Geen drukke vragen of een stortvloed aan woorden. Eigenlijk alleen maar stilte en rust.
Ik ontspan me en ga mee in het ritme.
In de diepste alles zeggende stilte komen als vanzelf de woorden en probeer ik de klanken uit mijn hoofd naar mijn hand te laten stromen zodat toch de woorden die ik niet eens bedenken kon naar me toe komen.

Jouw licht

Jouw licht,
zuiver liefdevol en puur
met een oneindige levensduur.
Het Zal door al je pijn, verdriet en angst heen stralen altijd en eeuwig.
Want dat is wie jij werkelijk bent en altijd zult zijn.

Vertrouw op jouw essentie van licht, jouw ware zelf.

Ik heb een slecht hotel

Heey allemaal,

Het fenomeen ‘hotel’ riep ik eigenlijk zonder erbij na te denken, hahaha. Maar het klopt voor mijn gevoel wel echt. Mijn lichaam, het hotel, is vervallen en niemand wil er denk gasten in ontvangen of zelfs in overnachten, zonder gratis wifi. (Hahaha) Maar ik heb het lang bekeken. En ik ben er oprecht aan gewend.

De faciliteiten in mijn hotel zijn weliswaar slecht, maar ik heb geweldig personeel rondlopen dat precies weet hoe mijn hotel werkt en zo kan ik een heel mooi en gelukkig leven leiden. Het heeft lang geduurd voordat ik zo positief over mijn lichaam dacht en er ook zo naar kon kijken.

Toen ik ouder werd ben ik ook het meer als een mooie uitdaging gaan zien. Ik heb meer een normale relatie met mijn lichaam nu. Het uiterlijk van mijn hotel is niet bijzonder mooi, gehavend bovendien, maar ik ben nu tevreden met het uitzicht wat mijn hotel me te bieden heeft. Ik ben er oprecht dankbaar voor wat ik mag ervaren

Ik accepteer de uitdaging van mijn lichaam meer dan ik ooit gedaan heb. Simpelweg ook omdat ik leerde dat mijn lichaam maar een klein deel is van wie ik ben, mijn kern.

Mijn lichaam is zeker niet het beste hotel om in te wonen. Maar nu zeker goed genoeg voor mij. Het maakt het mogelijk om Roos te kunnen zijn, want dit is wat het is.

Liefs Roos

Gedachten.

Je gedachten zijn enkel en alleen van jou.
Laat ze je niet breken.
Denk aan leuke dingen of mooie mensen.
Want niemand kan er verder bij.
Laat jouw gedachten geen gevangenis zijn.
De stem ervan vriendelijk en zacht.

Jij bent dan degene die het eerst en het laatst lacht.
En altijd de baas.

Ervaringen

Hi allemaal,

Dit is een korte blog over ervaringen waar ik nieuwsgierig naar ben. Het is eigenlijk een open brief.

Lieve Ervaring,

Mensen vragen weleens wat ik aan jou mis. Maar ik mis je niet omdat ik lang niet alles van je zal kennen in dit leven. Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe bepaalde dingen zijn. Ik zou graag weten hoe het is om iemand te knuffelen huid op huid. Iemand tegen me aandrukken, de omhelzing stevig. Springen op een bed wat dan met me mee veert. Een goede stevige pot seks op het strand en dan het zand voelen zo heet en dan spontaan op de zee af rennen om weer af te kunnen koelen. Of een keer zo hard rijden dat ik een boete mag ontvangen. De kick om net de trein/tram te halen als de deuren net nog niet gesloten zijn. Hoge hakken dragen en alles aan kunnen trekken wat ik wil. Dansen tot de blaren op mijn voeten staan. Springen op een trampoline. Meestal hoop ik dan niet aangestaard te worden voor een keer.

Ja ik weet dat sommige dingen echt niet leuk zijn. Maar ik hou er gewoon heel veel van om te mogen doen. Jou te voelen. Ik heb natuurlijk heel andere versies van jou. Ik ga je heel graag aan. Iets te graag misschien, maar dat moet je me niet kwalijk nemen. 🙂

Ik ervaar je nu als in dat ik weer een breuk heb in mijn pink dit keer. Lastig maar het gaat goed. Daar in tegen mag ik toch heel veel vrijheid voelen van je. Want in mijn hoofd ben ik des te vrijer. Dat merkte ik weer eens toen ik weg droomde op de klanken van Einaudi. Ik accepteer mijn leven en dat schept zoveel vrijheid.

Er zijn nog meer dingen waar ik nieuwsgierig naar ben. Maar dat is niet mijn pad voor nu. Ik weet het.

Wat ik nog wel van je mag leren? Ik weet dat dan weer niet. Maar kom maar op. Ik ben er (weer) klaar voor.

Ik wens iedereen die dit leest ontzettend veel leuke, mooie en positieve uitdagingen.

Liefs Roos

Negatieve gedachten.

Wanneer negatieve gedachten je hoofd vullen. Probeer ze dan niet weg te stoppen of te negeren. Want dan worden ze alleen maar groter. Alles wat je aandacht geeft groeit. Het is soms moeilijk, maar echt niet onmogelijk.

Wanneer je de gedachten gewoon laat zijn zoals ze zijn. En op je af laat komen zul je zien dat angst voor deze gedachten verlammend werkt. Omarm ze en zeg ‘welkom en blijf zolang je wil’ maar laat het verder gewoon zoals het is. Je hoeft niets met deze gedachten want ze zijn bijna nooit jouw waarheid.

Je bent ze niet, je hebt ze enkel en alleen. Het is niet erg om ze te hebben want dat laat zien dat je mens bent.

Liefs Roos

Oordeel niet.

Lieve mensen,

Wanneer je besluit om de mensen om je heen niet gelijk te veroordelen om wie ze zijn of wat ze doen. Zie je snel genoeg dat alle mensen in de wereld hun eigen licht bij zich dragen.

Dus oordeel niet en bewandel je eigen pad en laat de mensen om je heen in hun waarde. Want iedereen heeft zijn eigen dingen te leren, ervaren en te delen.

Geniet van je leven en wees het licht wat je wil zijn.

Ode aan het leven.

Hoi allemaal,

Afgelopen donderdag (4 februari) zag ik het toneelstuk Leef naar het boek van Laura Maaskant. Zij heeft voor de 2e keer kanker en heeft besloten dit keer geen behandeling meer te ondergaan. Het stuk eindigt net dat Jamie Grant (zij speelt Laura) een soort van belofte doet aan het leven en een trouwfeest wil geven. Ik heb besloten dit hier zwart op wit ook te doen..

Lief leven,

Ik vind je soms erg moeilijk Maar ik vind je ook heel erg mooi.. Mooi in je lelijkheid, mooi in je eenvoud. Ik vind je soms zo verrassend dat ik heel nieuwsgierig naar je toe ben. De onwetendheid over wat je brengen gaat maakt me gek maar maakt ook dat ik een diepe verwondering voor je voel. Ik mag je al 29 jaar heel erg graag. Soms haatte ik je tot op het bod…. Toch kies ik elke dag weer voor jou. Mijn lichaam waar ik soms van baal (ok heel erg van baal) maar waar ik altijd weer uitdaging in z ie en mee aanga. Ik zie je wonderen, licht en groeiprocessen. Al die mooie, keiharde lessen soms. Daar ben ik je ondanks alles wel dankbaar voor! Al die mooie mensen, natuur, ervaringen. Al je schoonheid die ik ondanks je duistere kanten mag en kan blijven zien… Ooit ga ik weer een ander leven aan maar tot die tijd omarm ik je met ALLES wat je nog voor mij in petto hebt.. Ik hoop dat je nog lang mag duren en je mij nog veel kan leren.. Ik hou je vast zo lang als nodig is.. En uit liefde laat ik je ook weer los.

Ik zeg iedere dag weer JAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Laat maar komen, ik ga je aan!!!!!! 🙂

Niet tot later, niet tot ziens maar tot NU!!!

xxx